Skip to content

Braziliaanse Jiu Jitsu in Groningen

Renshu Fights is de Braziliaanse Jiu Jitsu club van Groningen! Als jaren lang wordt er onder leiding van twee deskundige zwarte band instructeurs (black belts) lesgegeven.

Het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) kenmerkt zich door de vele grond technieken.
Alle trainingen worden in groepsverband gegeven. Voor zowel beginnende als gevorderde BJJ-ers kun je bij Renshu Fights terecht voor gevarieerde en uitdagende trainingen!

Door de veelzijdigheid van de trainingen word je uitgedaagd om elke training op hoog niveau te volgen. 

Uitleg Braziliaans Jiu jitsu – BJJ Groningen

Het Braziliaanse Jiujitsu (afkorting BJJ) is een vechtsport die zich richt op het grondgevecht. Het doel is om zelf een dominante positie te krijgen en om er zo voor te zorgen dat de tegenstander zo snel mogelijk “aftikt”. Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiu Jitsu en Judo..

Rond 1915 vestigde de japanner Maeda, beoefenaar en kampioen van judo, zich in Brazilië. Hierna zorgde de Gracie familie dat de hele wereld kennis maakte met Braziliaans Jiu Jitsu.  

Brazilian Jiu Jitsu werd vooral bekend doordat de Gracies meededen aan de UFC, (Ultimate Fighting Championship en PRIDE) om zo hun stijl te bewijzen. Omdat deze manier van vechten zo nieuw was, wonnen ze bijna alles. Met hun technieken hebben ze de manier van het vechten zo beïnvloed, dat dit al snel werd overgenomen en ook niet meer is weg te denken uit het MMA.

Tijdens het BJJ draag je een Gi (dat is een Japanse term voor het pak dat je draagt). Er vinden ook trainingen en wedstrijden plaats zonder pak, dit heet No-Gi.

Meedoen aan een proefles?

Onze trainers: 

Brazilian Jiu Jitsu / MMA grappling / Kickboksen

Barry

Brazilian Jiu Jitsu / MMA grappling / Kickboksen
  • Black belt Brazilian Jiu Jitsu
  • Zwarte band Karate
  • Systema Instructeur
  • Jaren lange ervaring in MMA en kickboksen

 

Brazilian Jiu Jitsu

Jeroen

Brazilian Jiu Jitsu
  • Black belt Brazilian Jiu Jitsu
  • Jaren lange ervaring in Grappling en BJJ No-Gi