Skip to content

Jiu-Jitsu in Haren

Renshu Fights Jiu-jitsu…

Actief jiu-jitsu voor jong en oud. Lichaam en geest leren (jiu-jitsu en judo)klappen op te vangen, beheersing op te brengen en daar waar nodig (zelf)verdedigingstactieken uit te voeren.

Een jitsuka is slim; hij / zij gebruikt altijd de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Zo groeit je zelfvertrouwen, je voelt je door het jiu-jitsu sterker en mentaal zekerder.

Je wordt als mens, lichamelijk en geestelijk sterk; de leeftijd die je daarbij hebt, maakt niet uit.

Lesgever(s)

Sander Kat (3e dan jiu-jitsu, 1e dan judo)
(foto  volgt)

Uitleg Jiu jitsu

Jiu-jitsu. Dr. Akiama….
De oorsprong van het jiu-jitsu (ook wel yawara genoemd) ligt in China.
Dr. Akiama, een Japanse geneesheer, bekwaamde zich in China in verschillende krijgskunsten. Het gegeven minder kracht en meer souplesse te willen gebruiken in de gevechten, bleef hem bezighouden.


Op een winterdag bracht de natuur hem het antwoord. De takken van een kerselaar braken onder het gewicht van een vracht sneeuw. Toen hij een wilg bekeek, merkte hij hoe deze veerkrachtige takken doorbogen en de sneeuw er lieten afglijden. En zo begreep hij, dat, als men wil overleven, men veerkrachtig en meegaand moet zijn. “Meegeven om te overwinnen”
Hij paste de technieken aan naar zijn nieuwste inzicht en het jiu-jitsu was geboren. Uit het jiu-jitsu zijn diverse zelfverdediging vormen en -sporten voortgekomen, zoals aikido, wat oorspronkelijk Daitoryu aikijiu-jitsu was, en jiu-jitsu, waarbij de jutsu van jiu-jitsu een “do”, een “weg” is geworden (ju-jutsu -> ju-do)..